Ahli :-
Persatuan Usahawan Cendawan Melayu Kelantan (GU CENDAWAN)
Koperasi Usahawan Cendawan Kelantan Berhad (COOP KULAC)
Persatuan Usahawan Cendawan Melayu Kelantan (GU CENDAWAN)
Koperasi Usahawan Cendawan Kelantan Berhad (COOP KULAC)
Sunday, August 17, 2008
Sup Kulat Kelate
Bahan-bahan ( 3 orang )
- 200g Cendawan Tiram
- 1 Labu Bawang Besar
- 1 Ulas Bawang Putih
- 1 Biji Lada Merah
- 1 helai Daun Kunyit
- 10 Ekor Ikan Bilis (Di belah 2)
- 700ml Air
- Minyak masak untuk menumis
- Garam secukup rasa
Cara-cara
1) Belah cendawan (Saiz terpulang)
2) Cuci & toskan airnya. (Dimayang)
3) Panaskan minyak dalam periuk kemudian tumis ikan bilis,bahan2 dan daun kunyit.
4) Setelah naik bau, masukkan air.
5) Biarkan air mendidih dahulu, setelah itu barulah masukkan cendawan dan garam secukup rasa.
6) Lebih kurang 2 minit bolehlah mematikan api.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2008
(14)
-
▼
August
(13)
- Nabil Tekad Tanam Cendawan
- Cima Agro Tawar Perladangan Kontrak
- Nilai Nutrisi Cendawan Bagi Tujuan Perubatan
- Gigih Tanam Cendawan
- Bagaimana Menangani Masalah Kulat Hijau
- Gu Kulat Kelate
- Cendawan Celup Tepung
- Cendawan Tiram Goreng Kunyit
- Sup Kulat Kelate
- Nasi Goreng Cendawan
- Cendawan Agriway
- Kontek Kami
- Pakej Tanaman Kontrak
-
▼
August
(13)
No comments:
Post a Comment